Afgelopen week heeft 41 Club Leusden een mooie cheque ter waarde van € 2.400,- uitgereikt aan Stichting AED Leusden Doet Mee. Leendert van Geldermalsen, bestuurslid van de stichting, mocht de opbrengst van het aMeezing Oktoberfest in ontvangst nemen uit handen van Sander Boekholt.

Samen voor een hartveilig Leusden
41 Club Leusden is een actieve serviceclub in Leusden, vrienden van Ronde Tafel 128 Leusden en onderdeel van 41 Club International en zet zich het hele jaar in voor de gemeenschap. Stichting AED Leusden gaat de ontvangen bijdrage gebruiken voor het verder realiseren van een hartveilig Leusden: in elke wijk een 24/7 te bereiken AED. Dit betekent onder andere nieuwe AED’s plaatsen, het naar buiten brengen van AED’s inclusief het jaarlijkse onderhoud en verzekering van de apparaten.

41 Club Leusden op reanimatiecursus
Tijdens het uitreiken van de cheque op de bestuursvergadering van 41 Club Leusden konden de 18 mannen nog een mooie toezegging doen. In samenwerking met Stichting AED Leusden en de vereniging EHBO Leusden zal voor hen een reanimatiecursus worden georganiseerd. Niet alleen voldoende AED’s zijn nodig voor een hartveilig Leusden, ook voldoende mensen die kunnen reanimeren en die zich hebben aangemeld bij Hartslag.Nu als burgerhulpverlener zijn noodzakelijk.