De Stichting “AED Leusden doet mee” heeft in de afgelopen maanden actie gevoerd om 18 stuks AED’s in de woonwijken van Leusden te kunnen gaan plaatsen. Daarvoor had zij o.a. een 12-tal collectebusjes op diverse locaties in Leusden geplaatst. Bij het ophalen van de busjes aan het eind van de actie ontbrak één van de busjes.

Tot grote verbazing van het bestuur van de stichting kreeg ze afgelopen week een Email uit Nieuwegein dat een vriendelijke mevrouw op het parkeerterrein van het postsorteerbedrijf PostNL het missende AED collectebusje gevonden had, echter zonder inhoud.

Ze schreef: “Er stond geen auto bij en er was niemand in de omgeving of iemand die ik hierover kon aanspreken. Ik vond het ook raar om hem daar zomaar te laten staan en heb em maar opgepakt. Bleek weliswaar leeg te zijn en heb em maar mee naar huis genomen. Wellicht mist u deze bus of is hierover iets gemeld bij u en wilt u hem terug hebben”.

Intussen is het lege busje teruggestuurd door de vriendelijke vindster. Sommige geplaatste busjes brachten tegen € 100,- op. Die moet de actie nu missen. Vandaar dat de stichting “AED Leusden doet mee” laat weten dat de actie nog loopt en dat er nu wel weer ruimte is in het lege collectebusje.