De Gastheer van het Gastenhuis, Anko Marringa (rechts op foto) mocht van de voorzitter van de Stichting “AED Leusden doet mee” Jaap Ketel de door de stichting gewonnen AED apparaat ter waarde van € 1.650,- . in ontvangst nemen.

In het Gastenhuis is reeds een intern AED apparaat aanwezig, maar deze is niet permanent beschikbaar voor de buurt.  Daarom was Jaap Ketel, als voorzitter van de Leusdense AED stichting verheugd dat deze AED, die zijn stichting in een competitie van het Rode Kruis had gewonnen en door het TV programma “Serious Request” betaald was, nu een goede plek heeft gevonden. Deze AED is dag en nacht beschikbaar voor de gehele omgeving aan de Zuidkant van de Tabaksteeg. Ketel deed daarbij een oproep aan de buurt om zich op te geven voor de reanimatie cursus van de EHBO Leusden zodat er voldoende vrijwilligers zijn die de AED in geval van een hartfalen kunnen bedienen. Voor informatie www.aedleusden.nl

Het Gastenhuis is gevestigd aan de Karel Brouwerhof 26 in de wijk Tabaksteeg Leusden, en is een  kleinschalige zorgformule voor mensen met dementia.