EHBO Leusden organiseert naast EHBO cursussen ook reanimatiecursussen. In een reanimatiecursus leer je alle vaardigheden die nodig zijn om een leven te redden bij een hartstilstand. Door te reanimeren neem je de bloedsomloop en ademhaling over van het slachtoffer. Je overbrugt de tijd tot de AED of de ambulance er is. Na het volgen van de reanimatiecursus kun je je aanmelden als burgerhulpverlener.

BASISCURSUS REANIMATIE

In deze cursus van 4 uur leert u wat u moet doen bij een hartstilstand. De mogelijke data voor seizoen 2019-2020 waarop de basiscursus reanimatie/ AED kan worden gevolgd en afgerond bij KNV EHBO Leusden worden binnenkort bekend gemaakt.

De lessen vinden plaats in basisschool ‘de Heerd’ aan de Berkelwijk 33 in Leusden en worden gegeven door gekwalificeerde instructeurs. De kosten van deze cursus zijn € 40,-; dit bedrag is inclusief lesboek, materialen en koffie/ thee.

Goed om te weten: bij veel aanvullende verzekeringen wordt deze cursus vergoed. Informeer bij jouw verzekering naar de mogelijkheden.

Info en aanmelden bij reanimatie@ehbo-leusden.nl

HERHALINGSLESSEN REANIMATIE

Voor iedereen die een reanimatiecertificaat behaald heeft en na 2 jaar voor verlenging in aanmerking wil komen worden jaarlijks herhalingslessen georganiseerd. Wij adviseren echter om ieder jaar een herhalingsles te volgen. Deze lessen zijn toegankelijk voor iedereen die een geldig certificaat wil verlengen, ongeacht waar men dit heeft behaald, bv tijdens een opleiding of BHV.

Deze lessen zijn telkens van 20:00 tot 22:00 uur in basisschool ‘de Heerd’ aan de Berkelwijk 33 in Leusden en worden gegeven door gekwalificeerde instructeurs. De kosten hiervan bedragen €15,-; dit bedrag is inclusief materialen en koffie/ thee.

De data voor seizoen 2019-2020 worden binnenkort bekend gemaakt.

Info en aanmelden bij reanimatie@ehbo-leusden.nl